ОДРЖАНИ 21. СУСРЕТИ БИБЛИОТЕКАРА РС


ВИШЕГРАД –  На 21. Сусретима библиотекара Републике Српске  данас у Вишеграду за најбољег библиотекара РС у прошлој години проглашена је Јелена Јањић библиотекар савјетник  у Народној универзитетској  библиотеци  у Бања Луци.

Сусрети библиотекара РС

Веома је незахвално говорити о свом раду. Већ 17 година сам у библиотекарству и са истим усхићењм улазим у зграду ове установе  и данас као што сам чинила и првог дана . Посебно интересовање имам за библиографију и урадила сам неколико персоналних библиографија и приређивач сам библиографије  РС  а припремила сам и неколико изложби јер ме посебно занима 19 вијек, наша кулутра и историја, ” рекла је Јањићева.

Јелана Јањић, најбољи библиотекар РС 

Награда “Ђорђе Пејановић” за најбољу библиотеку  припала је по процијени комисије за вредновање рада Друштва библиотекара РС , овој установи у Рудом.

Директор библиотеке у овом малом мјесту Предраг Остојић каже да је у протеклих неколико година ова установа доживјела прави препород.

Отворили смо модерну читаоницу, набавили доста нових књига и организовали научни скуп о писцу Милошу Видаковићу који је имао промоцију Зборника радова и у Београду . Све то, између осталог , опредјелило је комисију да нашу библиотеку прогласии најбољом у прошлој години, ” рекао је Остојић.

Предраг Остојић, директор библиотеке Рудо 

Менаџери године у библиотекарству за прошлу годину су Јован Цвјетковић из библиотеке у Бијељини и Биљана Ћелић из Мркоњић града.

Биљана Ћелић, менаџер године 

Тешко је бити менаџер године у једној библиотеци због мало финансијских средстава. Наша библиотека је 2013.године проглашена за најбољу у РС иако је у рату била тотално уништена а ми смо успјели да обновимо и књижни фонд и он је чак већи него пријератни, ” нагласила је Ћелићева.

 

Јован Цвјетковић, менаџер године 

Свечаностима у Вишеграду присуствовали су и представници Народне библиотеке из Ужица која слави 160 година постојања.

Сусрети библиотекара Републике Српске се сваке године одржавају у Вишеграду  у оквиру програма Културене манифестације посвећене имену и дјелу Иве Андрића “Вишеградске стазе”.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!