ОБЈАВЉЕН КОНКУРС ВИКИМЕДИЈЕ РС „ТРАГОМ ДУШЕ“


ВИШЕГРАД –  Викимедија Републике Српске расписала је и ове године фото -конкурс под називом „Трагом душе“.

Ријеч је о наградном фото-конкурсу који има за циљ да се прикупи што више фотографија природних и непокретних културних добара Републике Српске  како би се она популаризовала и презентовала на интернету.KONKURS

„ На конкурсу могу учествовати сви они који се баве фотографијом и могу послати неограничен број својих снимака. Чак се препоручује да то буде и правило али фотографије морају бити ауторизоване и досад необјављене,, „ каже предсједник Викимедије Републике Српске Бојана Подгорица .

Подгорица истиче да је правилима конкурса  предвиђено да се на њима налазе само природна и непокретна културна добра РС која имају свој индентификациони број  и који се прилаже приликом слања фотоса.

Жири чији су чланови из области електронских комуникација, фотографије, умјетности и архитектуре ће одабрати 20 најбољих фотоса из двије области и оне  ће бити изложене на изложби у септембру у комплексу Андрићграда у Вишеграду.BOJANA PODGORICA

„ Наградни фонд износи 2.4000 КМ а прве двије награде су од по 600, друге по 400 и треће по 200 КМ, „ додаје Подгорица.

Конкурс Викимедије је подржан од стране Завода за заштиту кулутурно историјског наслеђа РС  и других субјеката . На истоименом конкурсу „Трагом душе“ прошле године прикупљено је око 2.000 фотографија од 60 аутора а на њима се налазе снимци 140 културних и природних добара.

 

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!