ОБИЉЕЖЕН ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕСРЕЋА


ВИШЕГРАД – Ауто-мото друштво Вишеград, као и сваке године, данас обиљежава Дан сјећања на жртве саобраћајних незгода. На Тргу палих бораца секција прве помоћи Црвеног крста је извела акцију спасавања двоје теже повређених после саобраћајне незгоде. У акцији су учествовали припадници Ватрогасне јединице, Полицијске станице и Хитне помоћи из Вишеград.slika-2

„Данас смо имали тешку саобраћајну незгоду са двоје повређених лица, а активисти Црвеног крста су нам показали како би требало збрињавати особе повређене у саобраћајној несрећи“, рекао је секретар Ауто-мото друштва Вишеград Радован Липовац, те додао да је задовољан спроведеном акцијом и ономе што су активисти Црвеног крста показали.

Секретар Црвеног крста Душко Самарџић је послије изведене вјежбе рекао да Прва помоћ Црвеног крста, као и вишеградски ватрогасци, полиција и хитна помоћ спремне у случају саобраћајних незгода.

„Морам напоменути да се све ово ради у сврху дизања нивоа свијести грађана, да дигнемо саобраћајну културу на већи ниво, да спречимо саобраћајне несреће на путевима посебно на оне са смртним исходом“, додао је Самарџић.

Учесница показне вјежбе и активистикиња Црвеног крста Катарина Каљевић, рекла је да се овом акцијом учесницима у саобраћају указује на не кориштење мобилних телефона, и не конзумирање алкохола.

У прошлој 2015. години на путевима је страдало 151 особа, 745 је теже, а 2000 је лакше повређено.

Дан сјећања на жртве саобраћајних незогда, Ауто мото друштво Вишеград организује сваке треће недеље у новембру мјесецу.

М. ТАНАСКОВИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!