ОБЕЗБЈЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ ГРАНИЧНОГ ПРЕЛАЗА У ВАРДИШТУ


ВИШЕГРАД –  Начелник општине Вишеград Славиша Мишковић примо је данас министра спољне трговине и економских односа Мирка Шаровића у згради општине гдје се разговарало о пројектима значајним за ову локалну заједницу.

Сад је , коначно, извесно. Савјет министара БиХ обезбједио је средства за изградњу модерног граничног прелаза између БиХ и Србије у Вардишту код Вишеграда.

Ову информацију потврдио је министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић приликом сусрета са начелником општине Славишом Мишковићем.SAROVIC MISKOVIC

„Вишеград има све услове за реализацију бројних прјеката који ће донијети добробит свим његовим грађанима , „ рекао је кратко Шаровић.

Начелник општине Вишеград Славиша Мишковић се захвалио министру Шаровићу на посредовању у помоћи око реализације још неколико пројеката везаних за овај град од којих је један реконструкција зграде Дома културе за коју су средства обезбјеђена из Савјета министара БиХ.

„ Извијесно је да ће ускоро пристићи и помоћ вриједнија од 80.000 евра као донација јапанске владе за наша комунална предузећа“, рекао је Мишковић и додао да, што се граничног прелаза тиче на потезу је Управа за индиректно опорезивање и завршетак пројекта за ову инвестицију.

Мишковић је потврдио да је општина обезбједила земљиште на коме ће бити изграђен гранични прелаз.

Шаровић је данас присуствовао састанку министарстава надлежних за заштиту животне средине  из Србије и БиХ који је одржан у Вишеграду.

 

Р. ТАСИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!