НОВИ ЖИВОТ МИЛИЈАНЕ ЋЕЋЕЗ


ВИШЕГРАДМилијана Ћећез, жена из Вишеграда  којој су прије двије године отказала оба бубрега, успјела је у до јуче незамисливом.

Оперисана је у познатој клиници у Греноблу у Француској након што су хумани људи сакупили неопходних 110.000 КМ.

Каже да се добро осјећа  и да сад живи један нови, други и срећнији живот.

Милијана Ћећез

`Бубрег ми је донирао мој рођак Миодраг Миша Тодоровић који се сам јавио рекавши да се на то одлучио како би се што прије ријешила дијализе и свих мука које сам са овом болешћу пролазила. ` рекла је Ћећезова.

За будуће срећне дане ова Вишеграђанка је захвална свим оним  који су учествовали у сакупљању помоћи  за њену операцију.

` Мој рођак Душан Ћећез који сад живи у Сиднеју у Аустралији је тамо организовао хуманитарно вече и  са својим земљацим саприкупио највећи дио новца за операцију, ` каже Ћећезева.

Она додје да се српска дијаспора од Канаде до Америке, као и Удружења Коњичана укључила  у ову акцију

` У Требињу је Зоран Пологош организовао хуманитарни концерт за мене и дјевојчицу Софију Сушић а новац су, колико је ко могао, даривали и многи грађани Вишеграда`, истиче Милијана.

Након операције са донором  бубрега рођаком  Миодрагом Тодоровићем

Милијана је захвална и општини Вишеград и њеном начелнику Младену Ђуревићу који се укључио у прикупљање помоћи.

`Посебну захвалност изражаваом БН телевизији која је прва  објавила о мени прилог, неколико пута га поновила а о томе су извјештавали дописници ове куће из Америке што је иницирало многе да постану дародаваоци , ` наводи Ћећезева.

Медијску подшку у прикупљању новца за трансплатацију бубрега дала је и МИС телевизија из Седнеја као и Отворена мрежа из Сарајева.

И сама Ћећезева је у свему овоме показала изузетну хауманост тако што се одрекла прикупљених средстава од хуманитарног концерта у Требињу у корист обољеле дјевојчице уиз Коњица која живи у Никшићу јер, како рече, њој више новца није требало за операцију.

Р. ТАСИЋ

 

 

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!