НИКОЛИЋ- „СЛОБОДИН“ МИНИСТАР ОДБРАНЕ


УЖИЦЕ – Фудбалски клуб „Слобода“ из Ужица ове сезоне прави добре резултате у Првој лиги Србије, те  тако заузима другу позицију на табели. У јесењем дијелу првенства је одиграно 15 утакмица, а ужичани имају 29 бодова, пет мање од лидера „Мачве“. Екипа су која је осам утакмица побјеђивала, пет играла нерјешено, а само двапут губила. Постигли су 20 голова, а примили 11, што их и тако по гол разлици (плус девет), чини другом екипом у лиги. „Слобода“ је остварила двије побједе у Купу Србије, и тако дошла до четвртфинала.

Један од кључних играча „Слободе“ у досадашњем дијелу првенства, јесте 22-годишњи штопер Милош Николић из Вишеграда. Николић је досад одиграо 14 утакмица, и постигао два гола. Са својом конституцијом (висина 197цм, тежина 90кг) и позицијом центраног одбрамбеног играча, Николић посједује одличан скок, технику и брзину.

Док траје пауза од тренинга и утакмица, штопер ужичана је у Вишеграду, и како каже, задовољан је јесењим дијелом првенства.

Сви смо у клубу презадовољни оним што смо показали у првом дијелу првенства, другом позицијом на табели и пласманом у четвртфинале купа Србији“, говори Николић.

Прва лига Србије је прилично квалитетна ове сезоне, а поред „Слободе“, истичу се споменута „Мачва“ која је лидер јесењег дијела првенства, потом слиједе екипе „Раднички“ (Пирот), „Земун“, ЧСК „Пивара“ (Челарево), „Пролетер“ (Нови Сад), а од ове сезоне  и бивши прволигаши „Јагодина“ и ОФК „Београд“.

Николић се нада да ће се његова екипа ове године вратити међу најјаче у Србији.

Ми смо показали у првој полусезони да можемо да остваримо пласман у Супер лигу. Уз екипе „Мачву“ и „Земун“, сигурно смо најозбиљнији кандидат“, каже Николић.

Прије „Слободе“ из Ужица, Николић је носио дресове  ФК „Слоге“ из Бајине Баште, и екипе „Слоге“ из Пожеге.

 

М. Т.

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!