НА КРАЈУ РАНОМЛАДАЛАЧКИХ И ПОЧЕТКУ ОЗБИЉНИХ ЖИВОТНИХ СНОВА


ВИШЕГРАД – Једни снови они дјечији, ђачки, раномладалачки су остварени, ехо њихових корака  још одјекује а на животним стазама  су нови са више озбиљнијих напора и исикушења.

О томе су вечерас размишљали вишеградски матуранти блистави и насмијани, док су у колони, руку под руку, једини пут у животу  на овакав начин били изложени погледима својих другова и другарица, суграђана и родбине.

Знали су они да се велике капије живота шкрипаво тек отварају  пред њима  а ово незаборавно вече је само увертира у оно што тек предстоји.MATURANTI 1

Матуранткиња Марина Глоговац, позната као врстан рецитатор и глумац у средњој школи, каже да једва чека сусрете су сутрашњицом која обилује изненађењима, искушењима и жељама да живот буде онакав какав и у сновима планирамо.MATURANTI 2

На челу колоне шетао је поносно и Божо Топаловић, ученик ове генерације, учесник и побједник многих такмичења из математике и физике.

„ Да би био на челу колоне мораш пуно учити, радити, одрицати се много чега и бити свјестан да само рад и знање побјеђују, „ прозборио је Топаловић.MATURANTI 3

За Марију Андрић ово је изузетно вече које се никад не заборавља и остаје урезано у сјећање сваког матуранта.

Теодора Кесић не може да вјерује да се толико Вишеграђана у овој топлој мајској вечери окупило на тргу код ћуприје да види матуранте, њихове осмјехе и хаљине.MATURANTI 4

Професорица Љерка Петровић је пуна хвале за ову малобројну генерацију матураната који су били изузетно активни у ваннаставним активностима и на разним такмичењима.

„Поносна сам што сам била разредни старјешина једног од одјељења оваквих ученика, „ рекла је Петровићева.MATURANTI 5

Директор СШ „Иво Андрић“ Ђорђе Мршевић истиче марљивост и озбиљност ове генерације, 70 по реду, вишеградских  матураната.

„Њихов труд и рад награђује и општина Вишеград која им сноси трошкове за матурско вече а пропомажу јој дјелимично и Андрићград и предузеће „ХЕ на Дрини“, „ каже Мршевић.

Послије обиласка Андрићграда матуранти су отишли да прославе матурско вече у Вишеградској бањи.

 

Р. ТАСИЋ  

Прочитајте и...

error: Content is protected !!