НАГРАДА ЗА НАЈТОЛЕРАНТИЈУ ОРГАНИЗАЦИЈУ ПРИПАЛА УДРУЖЕЊУ „АСКА“


ВИШЕГРАД –       Добитник првог и посебног признања за толеранцију, које додјељује општина Вишеград и Теренска канцеларија мисије ОЕБСА у Фочи, ове године у Вишеграду је Удружење жена обиљелих од рака дојке „Аска“.

????????????????????????????????????

Признање је из руку начелника општине Младена Ђуревића примила предсједница и оснивач ове организације Светлана Новаковић.

Истакавши да је сасвим случајно присуствовала посебној приредби аматерских достигнућа под називом „Волимо Вишеград“, која је одржана у Дому културе, Новаковићева је изразила задовољство што је ово признање припало организацији која се бори за побољшање положаја  жена обољелих  од карцинома и њихов статус у заједници.

????????????????????????????????????

„Изненађена сам и обрадована  да смо, послије десет година постојања, добили овакво признање, „ рекла је Новаковићева.

Културно забавни програм поводом  Међународног дана толеранције  приредили су ученици Основне школе „Вук Караџић“, Средње школе „Иво Андрић“ , Обданишта „Невен“ и КУД-ова  „Бикавац“ и Краљ Петар Први Ујединитељ.

????????????????????????????????????

Награде за најбоље литерарне и ликовне радове, чија је изложба организована у холу Дома културе, добили су ученици Маја Јевђевић, Катарина Шекарић, Настасија Пухало и Ивана Рашевић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић се захвалио свим учесницима програма и оцијенио да послије овакве  смотре  и  знања и љепоте  , како је рекао,  „Вишеград има наду“.

????????????????????????????????????

„ Дјеца су ми данас својим наступима  уљепшала дан и трудићемо се да општина и убудуће помогне  да ова манифестација постане традиционална и да се одржава сваке године, „ додао је Ђуровић.

Он се захвалио ОЕБСУ на суорганизацији манифестације која афирмише и толерацију која представља прихватање различитости у најширем смислу и свијест  да свако људско биће заслужује поштовање.

????????????????????????????????????

Организација Уједињених нација  за образовање и културу УНЕСКО 1955.године  установила Међународни дан толеранције .

 

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!