МЛАДИ ВОЗАЧИ СУ РИЗИЧНА ГРУПА У САОБРАЋАЈУ


ВИШЕГРАД – За два мјесеца  ове године на подручју вишеградске општине није се догодила ни једна саобраћајна незгода што је знак да је безбједност  саобраћаја на високом нивоу, „ рекао је на предавању за ученике завршних разреда Средње школе „Иво Андрић“ замјеник командира Полицијске станице у Вишеград Војо Крунић.

Са предавања за ученике 

„ У прошлој години десиле су се и забиљежене су само три саобраћајне несреће док су 2016. била два удеса. Саобраћајне несреће са тешким тјелесним повредама смањене су за 50 одсто  а са лакшим повредама за 72 процента  док је број повријеђених лица  смањен је за 70 одсто“, рекао је Крунић.

Крунић је појаснио  да ученике , будуће возаче, треба едуковати  о томе шта их све чека  кад буду активни учесници у саобраћају  и са којим ризицима  ће се сусретати.

Ученица Анастасија Инђић је рекла да је предавање било корисно посебно оним младићима и дјевојкама који ће врло брзо полагати возачки испит .

Предавање

Секретар АМД „Вишеград“ Радован Липовац је истакао  да су млади од 25 година  веома ризична група у саобраћају и да је потребно да се од надлежних лица и институција едукују  у току школовања а и касније.

Предавање ученицима у оквиру пројекта „Рад полиције у заједници“  на тему „Млади возачи као ризична група у саобраћају“.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!