МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ЋЕ УРУЧИТИ НАГРАДУ ПОБЈЕДНИКУ ПЛИВАЊА ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ


ВИШЕГРАД – Митрополит дабробосански Хризостом уручуће награду побједнику пливања за часни крст које ће се одржати на велики православни празник Богојављење код Ћуприје на Дрини, саопштено је из Црквене општине Вишеград.

Свету архијерејску литургију тога дана служиће Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом  у храму Светог цара Лазара у комплексу Андрићграда, која почиње у девет часова.

Овдје ће се пливати за крст часни

“Након тога формираће се литије које ће стићи до Ћуприје на Дрини гдје ће се осветити вода и одржати осмо по реду  такмичење допливљавања до часног крста, “ рекао је свештеник Драган Вукотић.

Он је потврдио да се досад јавило десет такмичара са подручја општина горњедринске и сарајевско-романијске регије као и пливачи из Ужица и Бајине Баште.

“Обавјештавамо  такмичаре да није још касно да се пријаве а грађане Вишеграда и околних градова да присуствују овој манифестацији,“ додао је Вукотић.

За побједника у пливању на стази дугој 33 метра, симболично на толико година живота Исуса Христа, и остале учеснике биће обезбјеђене пригодне награде.

Организатори овог такмичења су Српска православна црквена општина Вишеград и општина Вишеград.

Р. ТАСИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!