МАРКО МИЛАНОВИЋ ПОБЈЕДНИК ПЛИВАЊА ЗА КРСТ ЧАСНИ


ВИШЕГРАД – Побједник пливања за часни богојављенски крст  које је одржано на стрази дугој 33 метра испод сводова Ћуприје на Дрини у Вишеграду је Марко Милановић из Фоче.

Њему је награду у виду крста, иконе и златника уручио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом  који је прије тога са свештенством освјештао богојављенску воду.

Митрополит Хризостом уручује награду побједнику 

„ Срећан сам што сам успио да побједим на овај свети дан, на овом духовном такмичењу а посебна ми је част што ми је награду уручио митрополит дабробосански Хризостом, `рекао је кратко овај храбри младић.

Међу 28 такмичара била је и дјевојка Оливера Добриковић из Ваљева која је једном била побједник пливања за крст часни у Вишеграду.

Пливање за крст часни 

„ Красан је осјећај пливати за највеће  хришћанско знамење  и ово ми није први пут. Поручујем и другима да се опробају и да виде како се губи и осјећај страха и хладноће кад се плива за часни крст`, рекла је Добриковићева.

Најмлађи пливач био је четрнаестогодишњи  Лука Вукотић из Вишеграда.

`Дошао сам да отпливам за часни крст данас на Богојављење  и то не да се такмичим  већ да то урадим у славу Бога, ` био је кратак Вукотић.

Побједник

И ове године за сигурност пливача у хладној води Дрине бринули су се чланови Спасилачке службе „Волф“ из Фоче, припадници Пограничне полиције и цивилне заштите Вишеград.

„За нас је ово пета година како овдје обезбјеђујемо ову манифестацију и част нам је бити дио свега овога, „ рекао је Ненад Иконић из „Волфа“.

Литије 

Митрополит Хризостом служио је јутрос свету архијерејску литургију  у храму Светог цара Лазара у комплексу Андрићграда  одакле је до ћуприје предводио литије.

Овој духовно спортској манифестацији присуствовао је досад највећи број грађана.

Р. ТАСИЋ

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!