МАЛИ `СОКОЛАШИ` НА ПОКЛОНИЧКОМ И СПОРТСКОМ ПУТОВАЊУ


 

Прошлог викенда  чланови Српског соколског друшта спортске секције „Бамби-Соко“ по благослову Митрополита Хризостома организовали су екскурзију  светињама Фрушке Горе, као и низ спортских активности.

Кренувши у раним јутарњим часовима прва дестинација био је манастир у Добрунској Ријеци, где је архимандрит Јован Гардовић учинио молебан за почетак путовања.

У манастиру

У манастиру Рача код Бајне Баште  присуствоали смо Архијерејској литургији и учињена је краћа пауза. Следеће одредиште био је Шабац, гдје су биле уговорене утакмице са фудбалским клубом „Феникс“, чији је власник бивши репрезантивац и голман Србије Бојан Јоргачевић.

Након утакмица упутили смо се у манастир Јазак, где нас је срдачно дочекала игуманија Параскева. Након упознавања кратког историјата манастира поклонили смо се моштима Светог  цара Уроша, чије су мошти донесене приликом Прве сеобе Срба. По обиласку манастира завршене су планиране активности.

У суботу посјетили смо спортску академију „Вујадин Бошков“, гдје смо одиграли утакмице са ФК` Војвидина` и наши дјечаци су били успјешнији од својих вршњака. Након утакмица обишли смо спортски комлекс који је један од најмодерних у Србији.

Нови Сад

После ручка и кратког предаха упутили смо се у Сремске Карловце. Након обилазка града присуствовали смо вечерњем богослужењу у саборном храму и поклонили се моштима Светог  Арсенија Сремца и активости за тај дан су завршене.

У недељу посјетили смо комплекс Националног Савеза Србије у Старој Пазови. Учествовали смо на турниру у Новом Саду гдје су наши дјечаци остварили запажене резултате у веома јакој конкуренцији. Након завршених спортских активности посјетили смо манастир Крушедол и упознали се са богатим историјатом манастира.

Послије утакмице 

На овом путовању учествовло је пет чланова управе, као и 36  дјечака  генерације 2005 и 2007 годиште.

 

   Драган ВУКОТИЋ, протојереј ставрофор

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!