МАЛИШАНИ ОПСЈЕДНУТИ ФУДБАЛСКОМ ЛОПТОМ


ВИШЕГРАД – Лијепо је било бити учесник Другог кола дринске регије у малом  фудбалу у коме је играло више од 200 дјечака и дјевојчица, будућих фудбалских нада,   годишта од 2005.до 2010.године.

Ова лига у којој се надмећу  екипе  из Вишеграда, Горажде, Фоче и Фоче –Устиколине и  игра се под мотом „Фудбал спаја људе“ је, показало се данас у Спортској дворани у Вишеграду, расадник младих талената  и будућих фудбалских звијезда.

Фудбалер „Бамбија“ из Вишеграда Огњен Ђуревић каже да му је тренер повјерио улогу десног бека у тиму.

„У данашњој утакмици добро сам  играо а моји суиграчи су противничкој екипи „Сутјеске „ из Фоче дали четири гола“, објашњава  Ђуревић.

Млађани Новак Живановић, фудбалер једног од више тимова младих из Фоче, каже да фудбал игра двије године  и да се опредјелио за овај спорт јер је најпопуларнији у његовом граду.

И Сергеј Вуковић је играч „Бамбија“из Вишеграда  и данас је показао своје знање на фудбалском терену.

„Тренирам четири године, слушам тренера и волим да путујем са другарима у друге градове“, истиче Вуковић.

„Бамби Соко“ из Вишеграда изњедрио је више младих фудбалера од којих су Филип Кнежевић и Урош Видаковић као велики таленти позвани у ФК „Партизан“ из Београда на пробне утакмице.

„Било ми је лијепо док сам боравио у „Партизану“. Играли смо двије утакмице на којима сам дао пет голова и баш сам срећан због тога“, рекао је Кнежевић.

Видаковић је у тим утакмицама погодио противничку мрежу шест пута а како каже упознао је и нове другаре.

Млади фудбалер Марко Шушњар каже да је поносан што је прве фудбалске кораке направио у школи фудбала „Бамби Соко“.

„Сад играм у подмлатку ФК „Дрина“ из Вишеграда, запазио ме селектор па сам одиграо утакмице и у репрезентацији Републике Српске“, хвали се Шушњар.

Тренер ФК „Сутјеска“ из Фоче Цвјетин Живановић каже да ова лига за младе фудбалере траје шест мјесеци а завршни турнир се игра у марту или почетком априла .

Занимиво је са колико воље дјечаци и дјевојчице улазе на фудбалски терен и у окршаје  трудећи се да опонашају старије фудбалске величине.

Тренери имају задатак да их поред учења у баратању лоптом науче и да буду фер играчи, да поштују противнике , судије и публику  али и да не изневјере родитеље који их посматрају са трибина.

  Р. ТАСИЋ

 

 

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!