„ЛИЦИДЕРСКО СРЦЕ“ У ВИШЕГРАДУ 17. АВГУСТА


УЖИЦЕ – ВИШЕГРАД – Десети међународни фестивал фолклора „Лицидерско срце“, који ће се одржати од 15. до 19.августа ове године у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду ,окупиће 25 ансамбала из 13 земаља  са 1.300 учесника.

Послије концерата у Ужицу и Златибору  и изложби народних ношњи  земаља учесника, обиласка туристичких дестинација, одржавања грнчарске радионице  и хуманитарне акције  шарени караван стиже 17. августа  у Вишеград.

Лицидерско срце

Централнии  концерт ће се одржати у комплексу Андрићграда.  Учесници и гости ће затим пловити бродом кањоном ријеке Дрине, уживати у том чаробном пределу и симболично ћемо бродом  прећи  границу између Србије и БиХ и спојити Србе са једне и друге стране Дрине, „ рекла је за портал „Вишеградске вијести“ један од организатора манифестације Ивана Цветковић.

Она је додала да ће се прије концерата одржати дефиле учесника од Ћуприје на Дрини до Андрићграда и неколико радионица.

Цетковићева каже да су дјеца  најбољи промотери земаља које посјете.

Учесници фестивала 

Кад се они врате кући причајуу о томе како су лијепе Република Српска и Србија и људи гостопримљиви“, истакла је Цветковићева.

Организатор ове занимљиве манифестације  је Удружење грађана „Ера“ из Ужица  а до сада је на њој учествовало  око 6.000 малишана из 40 земаља.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!