КРСТИЋ ПРОНАШАО НЕСТАЛЕ МЛAДИЋЕ КОД РУДОГ


РУДО – Српски спасилачки центар  са начелником Војканом Крстићем на челу пронашао је у раним јутарњим часовима двојицу младића који су запутали у планину изнад Рудог на свом путовању према  Црној Гори.

Двојица Бањалучана кренули су својим возилом марке `алфа ромео` преко Рудог ка Црној Гори и водећи се навигацијом залутали у за њих у беспуће непознату планину .

Крстић са спасиоцима у акцији

Након неколико часова лутања по планини, а с обзиром да је почео падати мрак , одлучили смо позвати полицију“, испричао је  један од уплашених младића.

Из Рудог су затим позвали Спасилачки центар Србије, који дјелује и на  подручју Републике Српске.

`Заједно са припадницима Станице јавне безбједности Рудо након 12 часова потраге угледали смо испрепадане младиће`, рекао је предсједник Спасилачког центра Србије Војкан Крстић.

Потрага је успјела 

Он је објаснио да ни јака киша и олујно невријеме нису омели потрагу за несталим младићима.

` Располажемо са најсавременијим уређајима у аутомобилу који помоћу џипиеса и сателита налази људе на непознатим теренима`, нагласио је Крстић.

Крстић наводи да су се младићи обрадовали  и како каже њихов поглед пун захвалности памтиће дуго а њему  лично је то највећа награда јер помогао онима који су у невољи.

Војкан Крстић

Овај центар основан је у Београду 2016. године и стоји на располагању грађанима Србије и Републике Српске 24 сата дневно 365 дана у години.

М. СИМАНИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!