КРСТИЋ ПОМОГАО ЂАЦИМА ДА БЕЗБЈЕДНИЈЕ ПРЕЛАЗЕ ЈЕЗЕРО


ПРИБОЈСКА БАЊА – Тим спасилаца Спасилачког центра Србије, са његовим предсједником Војканом Крстићем на челу,  донирао је најсавременије прслуке за спашавање на води за три ученика Основне школе `Никола Тесла из овог мјеста.

`Сазнао сам да дјечаци Филип, Саша и Драгомир Дерикоњић до школе путују два сата у једном смјеру а најопаснија дионица у томе је прелазак преко акумулационог језера на Лиму па сам желио да има на овакав начин помогнем`, рекао је Крстић.

Кратка обука  ученика  

Он је додао да је несрећу увијек боље предуприједити него санирати њене последице.

Тим је са дјечацима дошао на обалу Лима гдје их је обучио како се користе прслуци а Крстић је обећао да ће, кад се вријеме прољепша, организовати обуку пливања за њих тројицу и ученике школе из Прибојске Бање који то буду жељели.

Ученици су били презадовољни и изненађени поклоном а Саша каже да је најопасније прелазити Лим старим дрвеним чамцем кад дувају зимски вјетрови и пријети опасност да се пловило преврне а ни један ђак није пливач.

Сад је безбједније у чамцу 

Јуриша Дерикоњић , један од родитеља који сваки дан превози дјецу преко Лима каже да је пловидба  у чамцу опасна  и за одрасле а камоли дјецу.

`Снијег, киша, магла, хладноћа, вјетрови све то утиче да је овај подухват  опасан а љети се догоди да се језеро испразни па се чамац често заглави у блату,  каже Дерикоњић

Дјечаци поред вожње језером прелазе и пругу Београд –Бар и пјешаче неколико километара.

Дио Спасилачког тима Србије са дјечацима

Спасилачки центар Србије  дјелује и на просторуу Републике Српске . Располаже са најсавременијом опремом за спашавање људи и материјалних добара  приликом елеметарних непогода и других несрећа.  Чини га тим од 126 обучених спасилаца .

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!