КРСТИЋ НАЧЕЛНИК СРПСКОГ СПАСИЛАЧКОГ ЦЕНТРА


БЕОГРАД – Нови начелник Српског спасилачког центра је хуманитарац Војкан Крстић из Београда.  На инсистирање великог броја грађана, Крстић је прихватио да буде на челу овог Центра чији  је и један од оснивача.

Моја цијела плата са ове функције иде у добротворне сврхе, за људе који немају и за новорођенчад“ , изјавио је Крстић у обраћању медијима и додао да ће константно радити на модернизацији и ефикасности у раду Центра како би се брзо и благовремено помогло угроженим појединцима или становништву.

Крстић је рекао да као начелник овог Центра  не може да испуњава жеље, али да свима у невољи може помоћи у превазилажењу и  рјешавању проблема.

`И центар и ја као и сви његови чланови бићемо доступни грађанима Србије и Републике Српске као и њиховим институцијама у току  сата и проблеме ћемо брзо и ефискасно рјешавати, ` додао је Крстић.

Он се заложио да свако ради свој посао у оквиру своје професије јер ће се тако остварити најбољи резултати а не да се сваштари а појединци обављају радне задатке  и занимања за која се нису школовали.

У круговима спасилаца и хуманитараца су једва дочекали Крстићево именовање на функцију начелника Центра јер сматрају да је коначно на његово чело дошао човјек који то заслужује и који се доказао на пољу хуманости и дарежљивости као и храбрости у акцијама спашавања.          Војкан Крстић 

Српски спасилачки центар у свом саставу има високо обучене професионалце из области кајакаштва, планинара, падобранаца, подводних и копнених деминера као и возила увијек спремих у помоћи Србији и Републици Српској у разним катаклизмама које их задесе.

Центар посједује и УСАР тим за вађење људи из рушевина.

 

Чланови Центра 

Припадници овог центра су на располагању свим грађанима и државним службама 24 часа дневно свих 365 дана у години.

Српски спасилачки центар са сједиштем у Београду броји 126 чланова, од који се 46 налази на подручју  Републике Српске а 80  на територији Србије.

 

М. СИМАНИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!