КРОНОВУ БОЛЕСТ ИЗЛИЈЕЧИО СИРОВОМ ХРАНОМ БЕЗ МЕСА И ХЉЕБА


РОГАТИЦА – Слободан Бркић (37) из Рогатице примјер је човјека који се самоодрицањем, упорношћу, окретањем природи и њеним законитостима и невјроватном борбом за живот побиједио скоро непобједиву Кронову болест која напада дигестивни тракт, доводи организам до тоталне исцрпљености , пада имунитета и мршављења и кобно се завршава код обољелог.

„Кад сама сазнао да болујем од ове опаке болести обратио сам се љекарима, који су сумљичаво вртили главом, предложили су ми, поред опробаних лијекова и биолошку терапију за коју бих морао издвојити 20.000 КМ које једноставно нисам имао. Болест је таква да уноси нервозу и неизвосност у пацијена што се преноси и на породицу и околину и човјек „пада с ногу“, прича Бркић.

Љекари су рекли да проба са том терапијом која исто тако не гарантује стопостотно излијечење.

„ Окренуо сам се тада мајци природи тражећи у њој спас и вјерујући да је Бог дао лијек за сваку болест“, каже Бркић.

Он је почео да примјењује народну медицину одрекавши се прво куваног , прженог и сушеног меса, затим хљеба и јаја и свега што је термички обрађено.

Прије двије године у вријеме кад је болест ухватила маха Бркић је са 80 био спао на 58 килограма и тешко се кретао.

„ Моја трапија је једноставна, измијенио сам начин исхране хранећи се сировим намирницама без употребе јела животињског поријека осим некуваног млијека и сирева од њега. На мом јеловнику се нашло суво и свјеже  воће, поврће, орашице, сјеменке, разне мјешавине од овога и природни сокови без шећера, „ прича о свом новом начину исхране овај Рогатичанин.

Бркић објашњава да ове намирнице у комбинацијама са сусамом, циметом, мљевеном љутом  паприком и другим природним зачинима  дају организму невјероватну енергију, чисте цријева од паразита и не оптерећују их вишечасовним варењем.

„Човјек добија енергију која му је потребна, снагу да ради, креће се, вољу да преброди све препреке а ево од отписаног постао сам здрав човјек и  не намјеравам никад више да се вратим сувом месу, пљескавицама, питама и масним зачињеним јелима јер нам је природа дала здравље само га треба узети.

Овом бившем болеснику вратила се и килажа сад је тежак 75 килограма.

Ван сезоне једе и прскано воће само га пола сата потопи у раствор минерала зеолита који га очисти од пестицида и хебрицида.

Ево и Слободановог јеловника. Доручак – клице од пшенице, јечма, зоби, ражи, мало воћа уз цимет и ким. Сспрема,  каже, и мјешавине од свега овога.

Ручак – салате са сјеменкама, орашицама, бадем, орах, љешник, сјеменке од сунцокрета, тикве и све то са хладно цијеђеним уљем.

Вечера – свјеже воће, сушене крушке, јабуке, шљиве, датуле, грожђице уз природне сокове.

Бркићев савјет –користите најљућу праприку одлично чисти цријева од паразита.

А оних 20.000 КМ, што је требало да да за терапију, Бркић је обезбједио  уз помоћ кредита и на четири километра од Рогатице саградио мало етно – село Зилићина. У његову дрвену колибу долазе сви они који се интересују за лијечење ове болести и он им даје савјете за здраву исхрану испробану на свом примјеру.

Нормално дођу и други гости па и гурмани да пробају јела са роштиља, јака и масна, Бркић им све то спрема, и каже да је свако чувар свога здравља и ковач своје среће.

 

Р. ТАСИЋ

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!