КОНКУРС ЗА КРАТКУ ПРИЧУ : «ХРИСТОС ВАСКРСЕ»


ВИШЕГРАД – Редакција часописа за духовну и културну просвјету «СОКО», Српског соколског друштва «Соко» из Добруна код Вишеграда, објавила је традиционални, 10. По реду, Конкурс за кратку причу на тему «Христос Васкрсе».

На конкурс се примају необјављене приче до 150 редова, чији су аутори из свих српских крајева.soko

Један аутор може конкурисати са највише двије приче, које се достављају у три примјерка потписана шифром, с тим да  посебна затворена коверта садржи рјешење шифре и податке о аутору.

Радови се шаљу поштом на адресу Српско соколско друштво «СОКО», са назнаком за конкурс часописа «Соко», 73247 Добрунска Ријека-манастир св.Николаја, а крајњи рок за достављање је 15. април 2016. године.

Редакција «Сокола» најуспјешније ауторе наградиће: За прво мјесто са 200 марака, за друго мјесто  са 100 марака, а за треће мјесто  са 50 марака.

Проглашење најбољих и уручивање наградa обавиће се на свечаности у Манастиру Добрунска Ријека, средином маја 2016. године.

Поред три награђене, Редакција «Сокола» ће одабрати одређени број квалитетних кратких прича које ће бити објављене на страницама часописа и у оквиру посебне Збирке.

На конкурсу не могу учествовати чланови Редакције часописа «Соко», а додатне информације се могу добити на телефоне број: 058 612-112, 065 431-505 и 065 536-386.

Славко ХЕЛЕТА

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!