КОНАЧНО РИЈЕШЕНО СНАБДЈЕВАЊЕ ВОДОМ


ВИШЕГРАД – Скоро послије мјесец дана од данас грађани Вишеграда у свим дијеловима и насељима биће нормално снабдјевени водом за пиће.

Радници предузећа „15.април –водовод“ су послије отопљења снијега и виших темпаратура успјели да отклоне квар и  да промијене напрслу водоводну цијев  у тунелу  ускотрачне пруге у Босанској Јагодини.

„ Захваљујући дозволи Управе „Жељезница РС“ и топлом времену данас смо преспојили напрслу цијев у тунелу и то на два мјеста тако да ће вода из главног резервоара у Добруну у град стизати пуним капацитетом“, рекао је пословођа водовода Срђан Глибић.

Глибић је појаснио да је на овом мјесту губљено око 20 одсто воде из главног водовода па висинска насеља нису имала добар притисак.

Он се захвали „Жељезницама РС“ на разумијевању и дозволи да се копа на траси ускотрачен пруге .

„ Поред пет кварова на главном водоводу имали смо и десетак ископа  на водоводној мрежи у градском подручју а због напрснућа промијењено је и око 150 водомјера“, додао је Глибић.

Кварови ове зиме на главном цјевоводу из Добруна, на коме су многе цијеви још откривене и нису у земљи, опомена је општинским властима да морају што прије да приступе темељитој реконтрукцији 12 километара дугог водовода изграђеног 1981.године.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!