КОМЕ ТРАБАЈУ НОВЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ


ВИШЕГРАД  – Координациони одбор Стара Херцеговина  Борачке организације Републике Српске данас је оштро осудио формирање паралелних асоцијација борачке организације  као што су ратни ветерани, нова удружења ратних војних инвалида и официра РС.

Предсједник Борачке организације Вишеград Милисав Васић изненађен је овим потезом својих дојучерашњих чланова.

`Не знам шта им то сад треба а поставља се питање гдје су они били приликом формирања борачке организације Српске 1997.године кад смо се организовали и колико је њихов допринос  тада `, каже Васић и додаје да нико не потцјењује њихов допринос у ратним дешавањима .

Сједница координационог одбора 

Ова појава у последњих мјесец дана изражена је и у Вишеграду гдје је данас и одржана сједница координационог одбора Стара Херцеговина.

`Ратни војни ветерани који су били у саставу општинске борачке организације траже да формирају свој одбор и скупштину што желе и ратни војни инвалиди у Вишегаду `, потврђује Васић.

На приједлог Општинске борачке организације Фоча са функције предсједника Координционог одбора  борачких организација регије  смјењен је Милош Лазовић.

Потпредсјендик овог координационог тијела Слободан Перендија каже да је то учеињено јер се Лазовић није понашао у складу са кодексом Борачке организације РС.

` Бивши предсједник је након данашњег дана  смијењен са свих функција у борачкој организацији, рекао је Перендија.

Координациони одбор  Стара Херцеговина Борачке организације РС  обухвата општине  Калиновик, Фоча, Чајниче, Вишеград, Ново Горажде и Рудо.

Р. ТАСИЋ  

Прочитајте и...

error: Content is protected !!