КЛИЗИШТЕ ОШТЕТИЛО ТРИ КУЋЕ У ЂУРЕВИЋИМА


ВИШЕГРАД – Клизиште земље у селу Ђуревићима код Вишеграда у недељу је тешко оштетило три приватне куће у којима више није могуће да се станјуе .

Оштећене су куће чији су власници Јеленка Васиљевић, Радмила Јанковић и Милош Тадић  а још три су угрожене земљом која се покренула и клизи према Дрини.

Оштећени су и многи објекти поред кућа као што су штале, амбари и мјечари а у овом засеоку је веома ризично даље да се живи .DJUREVICI 2

Домаћин Милош Тадић каже да не зна шта да ради јер су зидови на кући испуцали а свуда око ње су се појавиле пукотине у земљи.

„ Не знам шта да радим у кући не смијем да спавам. Комшије су одселиле из оштећених кућа тако да сам овдје остао сам, „ рекао је Тадић за портал “Вишеградске вијести” и додао да очекује помоћ од општине.

Он се прибојава још већих падавина јер тада  његов стамбени објекат не би остао на темељима. DJUREVICI 1

Предсједник општинске Комсије за процјену штета Миро Нешковић каже да су њени чланови обишли сво подручје општине на коме су начињене штете од последњег  невремена али да је у Ђуревићима страдало највише стамбених објеката.

„ Утврдили смо штету на стамбеним објектима и установили  да у њима није безбједно да се станује, „ закључио је Нешковић.

Становник овог села Митар Бајић каже да је тог дана, кад је клизиште кренуло, зачуо прасак као да је бомба пала.

„ Како нећу чути кад пуца зид и кућа се руши на сеоски пут који су комшије морали да наспу шљунком и очисте како би се њим могло пролазити, „ рекао је Бајић.

 

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!