ИЗЛОЖБА ЧЛАНОВА УДРУЖЕЊА “МОЈ ПРИЈАТЕЉ”


ВИШЕГРАД – Удружење особа са потешкоћама у развоју “Мој пријатељ” одржало је данас у Вишеграду донаторску изложбу поводом новогодишњих празника на којој су посјетиоци могли да донирају новац и на тај начин дају свој допринос за њихов даљи рад.

„Мој пријатељ“ има тренутно  20 чланова до 25 година старости.

Предсједник овог удружења  Драгана Антић рекла је  да се  њихова активност  огледа  у  организацијама великог броја креативних радионица, донаторских изложби, прослава рођендана  и посјета другим удружењима.

Изложба радова Удружења “Мој пријатељ

„Наше активности и пројекте подржава општина Виешград  као и волонтери један дефектолог и логопед као  и дјевојка која је задужена за организацију разних свечаности са члановима“ додала је Антићева

Дефектолог Ивана Баранац каже да је ова изложба  продајног карактера гдје грађани  дају свој новчани прилог а чланови им поклоне неки производ који је настао на  креативним радионицама.

За младе чланове укружење је и прилика да искажу своје способности.

Дјечак Неђо Гладанац каже да воли да се дружи са члановима удружења а уз те сусрете са њима увијек уз помоћ старијих нешто и направИ што сви виде на овим изложбама.

Његов друг Павле Лучић каже да ће од новца прикупеног  са изложбе купити школски прибор и материјал за рад радионица.

Вишеграђанка Мира Кузмановић је једна од оних која је  донирала новац на штанду удружења који је био поставен на тротоару у Улици Краља Петра.

„ Ово је мој скромни допринос члановима овог друштва, јер дајући мало ми овим посебно младим чинимо много јер се тако осјећају корисним у друштву и међу својим школским друговима“, рекла је Кузмановићева.

Новчани прилог за чланове Удружења особа са потешкоћама у развоју Мој пријатељ“ упутили су и ученици основне школе „Милорад Матић“ из Ужица.

 

Р. ТАСИЋ

 

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!