ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО СОКОЛА


ВИШЕГРАД  – На мандат за наредне четири године на изборној скупштини Српског соколског друштва “Соко” Добрун за предсједника Друштва поново је изабран Славко Хелета.
На сједници, која је одржана синоћ у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци, одлучено је да ће дужност потпредсједника обављати Александар Говедарица, а секретара Благоје Андрић. SKUPSTINA SSD SOKO vv

Чланови Предсједништва “Сокола” су Мирјана Александровић, Бранка Чарапић, Александар Савић и Мирослав Вуковић. 

Духовник “Сокола” је архимандрит Јован Гардовић, а у Надзорни одбор су изабрани Драгутин Станчић, Миладин Пешић, те јереји Драган Вукотић и Средоје Андрић. 

Предсједник Српског соколског друштва “Соко” Славко Хелета рекао је Срни да ово друштво дјелује на подстицај блаженопочившег митрополита Николаја више од 15 година.

“Имамо седам секција, више од 200 чланова, а тренутно је најактивнија и најбројнија школа фудбала `Бамби Соко`. Поред тога имамо и драмску секцију у коју су укључени сви основци из подручне школе у Добруну, секцију кућне радиности, грађевинску, хуманитарну и издавачку секцију”, каже Хелета.

Он додаје да је ово специфично друштво које окупља претежно младе људе, а у мањем броју и старије.

“У манастирској порти у Добрунској Ријеци другог дана Васкрса /2. маја/, биће одржана Васкршња туцијада, а биће и одржан турнир у малом фудбалу за најмлађе”, напоменуо је Хелета. SOKO DELEGATI SKUPSTINE VV

Хелета је истакао да грађевинска секција ради на обнови и ревитализацији спомен-капеле у Вардишту у знак сјећања на 440 српских родољуба који су страдали на овом подручју прије 100 година.

Предсједник секције “Бамби Соко” Александар Говедарица рекао је да је основни циљ ове секције духовни развој дјеце, дружење и фудбал.

“Бамби је постао најтрофејнији клуб у регији, освојили су бројна признања и такмичили се у Републици Српској, Србији, Црној Гори и на Косову”, каже Говедарица.

Монах Јован Гардовић каже да је основни циљ “Сокола” окупити младе људе који се опредјељују куда да иду и усмјерити их на прави пут без порока.

“Дијете које полако узраста треба да зна шта у животу треба радити, а ми смо ту да им дамо мотив да здраво живе јер су дјеца наша будућност”, додао је Гардовић.

Предсједник секције Кућне радиности Бранка Чарапић рекла је да желе отргнути од заборава оно што су старе жене радиле и да се подсјете на нека давна времена.

У овој секцији жене плету и везу, баве се ткањем и хеклањем.

Предсједник драмске секције Мирјана Александровић рекла је да су у секцију укључени сви ученици подручне школе, те да су њихове активности првенствено везане за обиљежавање значајних датума.

Делегати Скупштине су разматрали извјештај о раду “Сокола” и његових седам секција, финансијски извјештај, као и планове наредних активности.

Главни финансијери рада “Сокола”, које окупља више од 200 чланова, су Митрополија дабробосанска, општина Вишеград и Зависно предузеће “Хидроелектране на Дрини” из Вишеграда.

СРНА

Прочитајте и...

error: Content is protected !!