ЗЛАТО, СРЕБРО И БРОНЗА СИЈАЈУ У НИКОЛИНОЈ СОБИ


ВИШЕГРАД- Никола Полуга, каратиста, момак кога красе многе најбоље људске врлине, за којим уздишу дјевојке, омиљен  међу омладином у граду на Дрини  а уједно и узор многим младим спортистима.

Николина соба је као средњовјековна  ризница – злато, сребро и бронза  сијају из ње, госте задивљује њихов број и помисао колико је требало труда, рада, зноја и напрезања да се сва та највећа одличја освоје и нађу  на грудима овог момка пуног снаге и ентузијазма.

Кад Никола  оде на неко домаће или свјетско такмичење зна се, донесе обавезно медаљу за себе и славу за свој родни град.

Ове године за мало му је измакла и титула најбољег спортисте Републике Српске, крив је систем гласања, али је он задовољан и петим мјестом.

„Била је ово још једна  успјешна година. Треће мјесто на Балканском првенству у каратеу у Истамбулу, прво на првенству Републике Српске и злато на првенству БиХ. На многим међународним турнирима сам освајао медаље не могу све ни да их набројим, „прича овај скромни млади спортиста.

Полуга издваја  медаље  у кадетској конкуренцији  из 2006. и 2008.године и наступе у Хановеру у Њемачкој, па у Новом Месту у Словенији гдје се окитио златом . Злато је на његовим  грудима засијало и у Италији на Свјетском јуниорском првенству.

„Што се тиче сениорских – првак  2013.године у Мелбурну у Аустралији на Свјетском првенству и други у екипном наступу, па онда треће мјесто са Балканског првенства и тако..“, објашњава  Полуга.

Спортиста из Вишеграда учествовао је прошле године и на Свјетском првенству у Линцу у Аустрији.

„Да би се млад човјек бавио врхунским спортом мора много чега да се одриче. Пуно се времена проводи на тренинзима. Али захваљујући каратеу обишао сам Европу и многе свјетске престонице, стекао пријатеље на многим континетнима, учио и научио пуно о спорту и животу, „ прича Полуга.

Никола Полуга је студент на Економском првенству у Палама.  Жеља му је да с успјехом заврши студије и каријеру и да се , ако буде могуће, посвети тренерском позиву и на младе пренесе своје богато знање и искуство у каратеу.

Фото :М. ТАНАСКОВИЋ

Р. ТАСИЋ

        

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!