ЗАНИМЉИВ ДНЕВНИ РЕД ЗАКАЗАНЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ


ВИШЕГРАД – У понедељак, 27.фебруара заказано је одржавање  редовне сједнице Скупштине општине. У позиву за сједницу пише да почиње у 10 часова.

Предложени дневни ред садржи 34 тачке.

Пажњу јавности, која ће, и овај пут слушати ток засједања на  таласима  Радио Вишеграда, сигурно изазвати неколико тачака.

У првом реду приједлог одлуке о  дугорочном задужењу општине Вишеград. Материјал за сједницу  : Износ кредита – 4 милиона КМ, каматна стопа 5,5 одсто на годишњем нивоу, рок врћања 120 мјесеци. Наведено је и у коју сврху ће кредитна средства бити искориштена.

Ту је и приједлог одлуке о приступању измјени дијела Регулационог плана ширег подручја Жељезничке станице  са спортско-рекреационим центром у Вишеграду.

Предвиђено је да се расправља и донесе одлука и о планирању и одобрењу начина финансирања реконструкције улица у ужем дијелу града.

Скупштина ће, ако за то већина одборника дигну руке, донијети и одлуке о „покретању поступка разрјешења чланова управног  одбора РТВ Вишеград“ затим надзорних  одбора и у неким другим фирмама чији је оснивач општина као и  расписивању конкурса и именовању комисија у њима.

Досадашњи вршиоци дужности начелника општинских одјељења, на сједници ће и званично постати функционери .

Планирано је да се измјени и досадашња одлука о мјесним заједницама.

На дневном реду је и приједлог плана капиталних улагања у овој години и доношење још неких одлука.

Р. ТАСИЋ

 

     

Прочитајте и...

error: Content is protected !!