ЖЕНСКИ ФУДБАЛ ОСВАЈА ПОДРИЊЕ


ВИШЕГРАД– На подручју општина горњедринске регије постоје два регистрована женска фудбалска клуба један је у Горажду а други у Рогатици.

У ФК „Сутјеска“ из Фоче“  у најмлађој категорији, у Лиги младих фудбалера са дјечацима играју и дјевојчице од којих је најзапаженија Јелена Благојевић.

„Много волим да играм фудбал и жељела бих да наставим и у већим узрастима , да дам што више голова и постанем што познатија“, каже Јелена која је ученица основне школе.

У овом је  и дјевојчица Андреа Теа Давидовић која каже да игра у такмичарском дијелу првенства скоро двије године.

„ Поред толико спортова фудбал ми је најдражи, играм центарфора и већ сам се уписала у листу стријелаца“, хвали се Андреа.

Тренер ФК „Сутјеска“ Цвијетин Живановић каже да у младом тиму поред дјечака има и  неколико дјевојчица од 12 па и од седам година.

„Мислимо да је ово добар потез клуба  јер је удовољио дјевојчицама да се искажу и на фудбалском терену а захваујући и њима наше утакмице су посјећеније“, додаје Живановић.

У горажданском Женском фудбалском клубу „Либеро“, који је основан прије три године, играју и фудбалерке из Сокоца, Зворника, Сарајева, Живиница као и Чајнича и Новог Горажда.

„Окупили смо око тридесет дјевојака старости од 15 до 30 година које чине сениорску екипу. Можемо се похвалити и велким успјесима а наших  шест играчица су постале и репрезентативке у женском фудбалу у БиХ, „ објашњава тренер  Сенад Хубјер.

И у Вишеграду је покренута иницијатива да се оснује  женски фудбалскси тим који би радио  у саставу   ФК „Дрина ХЕ“.

Према првим информацијама на позив управе клуба већ се пријавило 18 дјевојака.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!