ДЕЈАН ПАВЛОВИЋ ПОБЈЕДНИК ШАХОВСКОГ МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА „ДУШКО МИШКОВИЋ“


ВИШЕГРАД –       Побједник 15. Меморијалног шаховског турнира „Душко Мишковић“, који је данас одржан у Хотелу „Андрићев конак“ у Вишеграду, је интернационални мајстор Дејан Павловић из Пожеге.

Он је за нијансу био бољи од другопласираног интернационалног мајстора Зорана Рунића из Бијељине.

Треће мјесто на овом престижном турниру освојио је мајстор ФИДЕ Предраг Марчета из  Бајине Баште.

„ У ово вријеме кад се због недостатка средстава многи већи тунири гасе овдје у Вишеграду се несметано организује ово такмичење што је за сваку похвалу, „ рекао је Павловић.

И Зоран Рунић, који је више пута учествовао на турниру у Вишеграду,  каже да је ова манифестација спорта и дружења старих пријатеља шахиста одлично организована.

„ „Овдје је као мало гдје одличан амбијент за игру али је сваке године конкуренција све јача . Зато је велики успјех стићи и до трећег мјеста“, рекао је Марчета.

Организатор турнира у име Шаховског клуба „Дрина“ Владимир Билић каже да су, поред добре организације, мамац за шахисте и вриједне новчане награде.

„Побједнику припада 300, другопласираном 250, за треће мјесто 150, четврто 100 и пето 60 КМ „, објаснио је Билић.

Он је додао да  је турнир високог ранга јер је на њему, овај пут, учествовало 35 такмичара, од тога три интернационална мајстора и пет мајстора ФИДЕ.

Ово шаховско  надметање организује се сваке године  у јануару као успомена на прерано преминулог вишеградског шахисту Душка Дула Мишковића.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!