ДЕСЕТ ГОДИНА ОД НЕСТАНКА МИЛОША ТОДОРОВИЋА


ВИШЕГРАД – Навршило се данас тачно десет година од како је деветогодишњи дјечак Милош Тодоровић, из изнајмљене куће У Вишеграду , гдје су му родитељии привремено живјели, узео лопту и отиша да се игра на Спортском центруу „Ушће“ на обали Дрине.

Дјечак је тада нестао а у Дрини је пронађена само његова лопта.За несталим дјечаком трагала је полиција, рониоци а највише родитељи  али узалуд.

И данас су Милошева мајка Слађана и отац Митар, са тринаестогодишњим сином Гаврилом били на обали ријеке. Само сузе, уздисаји и грч на лицу несрећних родитеља.

„ Са сликом Милоша  у очима лијежемо и устајемо, једемо и радимо, у цркви се Богу молимо. Сумњали смо да је и отет, да је живот завршио у Дрини али никаквих доказа немамо. Најгора је ова неизвјесност, исчекивање, бол који данима прожима груди“, јада се отац Митар.

Родитељи су прије десет година отишли из села Велетова у подстанаре у Вишеград да им син не би сам пјешачио кроз шумо до школе у седам километара удаљеном Добруну.

И данас то чине због другог сина. Започету кућу у вишеградском насељу Вучине нису завршили јер немају новца . Ни једно од њих није запослено.

„ Живим од дана до дана од надничења и посне велетовске земље. За мене нема посла у граду јер се овдје само страначки запошљавају. Зато смо разапети између Велетова и Вишеграда и све због малог школарца Гаврила“, испричао је Митар Тодоровић.

Неутјешени родитељи, људи сломљене душе, ипак гаје наду да ће се, како кажу, Милош једном , изненада појавити на путу преко ливаде у Велетову.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!