ДВИЈЕ НОВЕ ТУРИСТИЧКЕ БРОШУРЕ ВИШЕГРАДА НА САЈМУ ТУРИЗМА У ТЕЛ АВИВУ


ВИШЕГРАД – Са више од 600 лежаја у приватном смјештају, мотелима и Вишеградској бањи, Хотелу „Андрићев конак“ и Андрићграду овај град на Дрини ће спремно дочекати предстојећу туритичку сезону јер је, повећањем смјештајних капацитета омогућио туристима не само да овдје дођу и кратко бораве  него да се задрже и више дана.

У ту сврху је и Туристичка организација града штампала и представила још двије туристичке брошуре које су припремљене и за презентације на предстојећим сајмовима туризма.

„ Први пут свјетло дана брошуре ће видјети на међународном сајму туризма  у Тел Авиву у Израелу  који ће се одржати од 7. до 9. фебруара ове године“, рекла је директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић.

Тодоровићева је подсјетила да последњих година тур-оператери заинтересованих агенција редовно посјећују Вишеград интересујући се за његове туристичке  капацитете, културно-историјске занаменитости и природне ријеткости.

„Прошле године велике групе туриста баш из Израела боравиле су у Србији а Вишеград се природно и географски наслања на њен западни дио па очекујемо послије презентације у Тел Авиву да Израелци буду и гости града на Дрини“, додала је Тодоровићева.

Брошуре ће доживјети и своју промоцију на Сајму туризма у Београду који се одржава од 23. до 26. фебрура.

У првој публикацији представљени  су културно- историјски споменици на првом мјесту са мостом  Мехмед-паше Соколовића, па  Вишеградска бања, Андрићград, затим туристички воз „ћира“, кањон Дрине  као и културне и друге манифестације.

Друга брошура посвећена је вишеградским ресторанима , љетним баштама и плажама, сеоским домаћинствима , затим хотелима и мотелима као и преноћиштима и апартманима.

 

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!