ГРАДИ СЕ НОВА САОБРАЋАЈНИЦА У ГАРЧИ


ВИШЕГРАД –  У новом насељу у Гарчи општина сваке године реализује  пројекте изградње и реконструкције постојеће или недостајуће инфраструктуре. Тако је ове године финансирала изградњу дијела сабораћајнице изнад стамбених блокова у овом насељу.

Радници предузећа „Романијапутеви“ ангажовани су на изградњи око 200 метара модерне саобраћајнице изнад насеља која ће бити спојена са већ постојећим а које су урађене прошле године.GARCA RADOVI ULICA

„ Ријеч је о пројекту изградње пута од 200 метара са двије траке ширине шест  метара са тротоарима и пјешачким стазама. Ова улица ће бити спојена са већ претходних година урађеним саобраћајницама, „ рекао је начелник општинског урбанизма Мирослав Нешковић.

Средства у износу од 200.000 КМ за овај пројекат обезбјеђена су из буџета општине Вишеград.

„ Ови радови су симболика свих претходних и будућих у овом новом насељу. Послије изградње улица и путева слиједе пројекти квалитетне расвјете и вањског уређења насеља јер то његови становници заслужују , „рекао је начелник општине Славиша Мишковић.

Становници овог насеља су задовољни побољшањем инфрастуктуре у њиховом насељу.

„Доскора су улице биле изровљене, начете од велике употребе али су у последње двије године модернизоване и лијепе. Овај пут ће бити функционалан и биће од велике користи становницима, „ рекао је мјештанин Јово Секулић.

Радови на изградњи саобраћајнице у Гарчи  биће завршени за два мјесеца.

 

Р. ТАСИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!