ГДЈЕ ЈЕ И ШТА РАДИ ДЈЕЧАК ХАЛИЛ, ЈУНАК ФИЛМА „ЛЕПА СЕЛА ЛЕПО ГОРЕ“


Након малог Милана из култног филма „Лепа села лепо горе“, Курир је успио да пронађе и дјечака Халила, кога је тумачио Милош Ђуричић из Вишеграда.

Он, за разлику од Адмира Шеховића, није одабрао глуму, већ га је живот натјерао да се из родног града пресели у Аустрију.LEPA SELA

– Имао сам велику жељу да постанем глумац. Нажалост, судбина ме је натјерала да дођем у Аустрију. Моји родитељи су се растали кад сам имао три године. Мајка је отишла за Аустрију, а ја сам остао с татом у Вишеграду. Након снимања филма мој отац је умро. Нисам имао код кога да будем. Мајка ме је одвела и то је био крај једне можда сјајне каријере – прича за Курир Милош.

Воли Бјелу и Пејаковића

Ђуричић у туђини није могао да настави да се бави послом који је заволио, а и млад се оженио.

– У Аустрији живим од 1998. Завршио сам гастрономију и послије тога сам се оженио. Живот ме није штедио и много сам се напатио у новој туђој земљи. Имам сина Стојана (8), који носи име мог оца, и сада очекујемо друго дијете. Тренутно се бавим транспортом, радим за једну велику шпедицију – објашњава Ђуричић.

Ни он, као ни његов другар Адмир, није имао проблема зато што у остварењу Срђана Драгојевића игра дјечака друге вјере.

– Могу искрено да кажем да ми је то било неважно. Након снимања ми је било необично што ме људи нису звали по имену, него Халил, по лику који тумачим – каже Милош.

Милош каже да се на снимању „Лепих села“ дружио с Драганом Бјелогрлићем и Николом Пејаковићем.

– Улогу сам добио због рецитовања, зато што сам имао плаву косу и очи. Снимали смо једну сцену у селу Коритник код Вишеграда. Након четири мјесеца звали су ме да идем на наставак снимања. Од хонорара сам купио тада најскупље патике „најки ермакс“, а остало сам дао оцу – каже Милош.

Напала га Мица

Највише ће памтити сцену с Мицом Трофртаљком.

– Првог дана смо снимили чувену сцену коју ћу заувек памтити, ону гдје Адмир није хтио да удари Мицу каменом у главу, а ја нисам хтио да ми гледа ћуну – присјећа се несуђени глумац.

Сусрет с другаром Адмиром

Милош и Адмир преко Курира поново су успоставили контакт.

– Чули смо се први пут након 20 година. Не могу вам описати своја осјећања. Све слике су ми поново прошле кроз главу. Пресрећан сам што смо се вратили у детињство – каже Милош.

КУРИР

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!