ВОЈКАН КРСТИЋ ПОДИЖЕ СПОМЕНИК ГЕНЕРАЛУ ДРАГИШИ МАСАЛУ


ВАРДИШТЕ КОД ВИШЕГРАДА – Хуманитарац Војкан Крстић из Београда започео је радове на пројекту подизања бисте прошле године преминулом генералу Драгиши Масалу који је рођен 1951. у засеоку Масали у селу Вардише.

Крстићеви неимари данас су излили бетонски постамент на мјесту гдје ће се налазити биста генералу Масалу.

Постамент за споменик

Биста ће бити постављена  испред улаза у Крстића дворе у Вардишту, гдје је овај  познати хуманитарац у Србији и Републици Српској, обновио кућу и окућницу своје мајке и изградио породични комплекс за себе и своје госте.

`Спомен-биста  славном генералу налазиће се у будућем  спортско-рекереативном комплексу  на простору између мог имања и ријеке Рзава а који ће се, између осталог, састојати од спортских терена за мали фудбал, кошарку и одбојку. Планирамо да овдје изградимо и друге садржаје али о томе наредном приликом, ` рекао је Крстић.

Према његовим ријечима кад сви радови буду готови овдје би требало да буде и центар села Вардишта гдје ће се окупљати и омладина и старији грађани и којима ће бити на располагању спортски терени али и културно-умјетнички и други програми.

Овдје ће бити спортско-рекреативни  комплекс

Биста генералу Масалу, која се ради у једној умјетничкој радионици у Београду,   биће свечано откривена на Видовдан ове године.

Средства за израду бисте, њено постављање и уређење спомен и спортско-рекреативног комплекса обезбјеђује хуманитарац Војкан Крстић.

Поглед према Рзаву 

Генерал Масал је обављао дужности начелника артиљерије Ужичког корпуса, команданта Трећег артиљеријског пука ВРС, у Бијељини, начелника артиљерије у Органу родова  Главног штаба  ВРС у Хан Пијеску, начелника сектора за организацију, мобилизацију и персоналне послове Генералштаба ВРС у Бања Луци.

Р. ТАСИЋ

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!