ВОЛОНТЕРИ СА ЗНАЧКОМ ЦРВЕНОГ КРСТА


ВИШЕГРАД – Скромном свечаношћу у просторијама Црвеног крста у Вишеграду обиљежен је 5.децембар Међународни дан волонтера.

На окупу су били чланови Подмлатка Црвеног крста из основне школе „Вук Караџић“ и Средње школе „Иво Андрић“ који волонтерски учествују у бројним акцијама  хуманитарног карактера.

Ученица Гала Пајoвић каже да је члан подмлатка Црвеног крста више година и да  јој је задовоство што може да помаже суграђанима.

„Бити волонтер је предиван осјећај а то је да дио свог слободног времена  искористимо да помогнемо некоме у невољи и да учинимо нешто добро  за нашу  средину“, додаје Пајoвићева.

Волонтери Црвеног крста

Средњошколка Ивана Баранац истиче да се у подмлатку Црвеног крста на вјежбама стичу нова знања као што је пружање прве помоћи.

„ То је врло важно знати у данашње вријеме како би у случају саобраћајне и друге  несреће прискочили у помоћ повријеђеним и на стручан начин има помогли док не стигну медицинске екипе“, нагласила је Баранац.

Волонтери Црвеног крста из Вишеграда, њихови представници, редовно учествују на разним такмичењима гдје заузимају висока мјеста као што је ученица Јована Мутлак.

Ученица средње школе Слађана Симић имала је част да као представник ове хуманитарне  организације из Вишеграда путује у Солферин  у Италију гдје се 1859.године водила чувена битка  у којој је било 40.000 рањеника и послије које је Анри Динан основао Црвени крст.

„ Из сваког града Републике Српске био је по  један учесник и посјетили смо мјесто битке“, рекла је Симићева.

Секретар Црвеног крста Вишеград Душко Самарџић подијелио је захвалнице волонтерима ове хуманитарне организације.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...

error: Content is protected !!