ВИШЕГРАЂАНИН НИКОЛА МИЛИСАВЉЕВИЋ – ОСНИВАЧ „БЕОБАСКЕТ ФАНТАЗИ ЧЕЛЕНЏА“


 

БАЊА ЛУКА – Вишеграђанин Никола Милисављевић је заједно са пријатељем основао „БеоБаскет фантази челенџ“, кошаркашку игру на интернет друштвеној мрежи Фејсбук.

Све је кренуло 2015. године, када је овај 24-годишњи студент Правног факултета у Бања Луци,направио фејсбук страницу под називом „Дневна доза Мишка Ражнатовића“, посвећена једном од најпознатијих свјетских кошаркашких агената.

„БеоБаскет фантази челенџ“је једноставан за играње. Ради се о преко 300 играча из најбољих свјетских лига, али под условом да су под окриљем Ражнатовићеве агенције „БеоБаскет“.Љубитеље ове игре који постигну добре резулате, следују вриједне награде.

„Прије отприлике двије године, у јеку испитног рока синула ми је идеја да направим шаљиву страницу о једној прије свега, инспиративној и необичној особи, најпознатијем европском агенту“, говори Вишеграђанин.

Када су он и пријатељ, који је касније напустио пројекат, покренули фантази челенџ, Милисављевић каже да је било право вријеме и да се баш тих дана обиљежавало 20 година од оснивања „БеоБаскет“ агенције.

„Нескромно ћу рећи да су моје шале допрле до срца фанова, па је за веома кратко вријеме, страница доживјела прави бум. Истакао бих да је цијели концепт био занимљив и овом чувеном агенту, па ме је за моју идеју наградио дресом Бобана Марјановића“, изјавио је он.

Приликом преузимања дреса, дошло је до упознавања са Ражнатовићем, и након тога Никола сам разрађује идеју о фантази челенџу.

„Тад сам заједно са другаром осмислио игру. Сматрали смо да можемо временом постати водећи регионални фантази, прије свега због неиграња и нерегуларности фантази лиге под окриљем АБА лиге“, истиче Милисављевић.

Ражнатовић је препознао добру идеју, и обећао креаторима да ће наградити најбоље учеснике.

„Прве године смо имали 128 учесника, а већ друге сезоне број је удвостручен“, наглашава Никола те додаје да је било више прилива, али због скромних техничких могућности,  били су огрничени на цифру од 256.

Када су у питању планови у будућности, Никола каже:

„Овдје није крај, ми већ планирамо да модернизујемо саму игру у техничком смислу. Тада би дошло до повећања броја учесника, а планирамо одређене иновације у смислу лакше игривости. Занимљиве и интересантне, али вриједне награде, остале би наш заштитни знак“.

Правила игре

 Учесници на почетку добијају 1.000 кредита и имају право да бирају 10 играча, шест ниских (плејмејкер, бек, ниско крило), четири висока играча (високо крило и центар), и једног тренера.

Када су бодови у питању, играчи освајају 10, плус њихов индекс корисности на мечу (нпр. Анте Тони Жижић има индекс 30 у утакмици „Дарушафаке“ и „Олимипијакоса“ у петом колу Евролиге, и додаје му се још 10). У случају побједе, тренер и капитен тима имају по 20, а кад упишу пораз, број се смањује на 10.

Игра се по систему нокаут фазе, уколико екипа побједи, пролази даље, а поражени испада. Кад остане 16 тимова, формирају се четири групе по четири екипе, и побједници група улазе у полуфинале. За најбоље учеснике, организатори су припремили вриједне награде.

Миодраг Ражнатовић 

 Некада бивши кошаркаш,данасjeједан од најутицајнијих агената у Европи. Популарни Мишко, по занимању адвокат, агенцију „БеоБаскет“ је основао 1995. године. Агенција тренутноима потписане уговоре у 30 земаља, а њено сједиште је у Београду.

Листа кошаркаша и тренера које Ражнатовић заступа је предугачка, а ово су нека од имена: Василис Спанулис, Никола Јокић, Бобан Марјановић, Дарио Шарић, Никола Пековић, Мирза Телетовић, Жофри Ловерњ, Раде Загорац, Немања Недовић, Тимоти Луваву, Ивица Зубац, Томас Ертерл, Перо Антић, Анте Тони Жижић, Вил Клајбурн, Боби Дисксон, тренери, Ергин Атаман, Жоан Плаза, Душко Вујошевић, Саша Обрадовић, Дејан Радоњић.

Кошаркашки менаџер је 2004. године преузео улогу у руководству Кошаркашког клуба „Авала Ада“, а данас „Мега Лекса“ из Сремске Митровице.

Од његовог преузимања, клуб је једном освојио, а два пута био финалиста Купа Радивоја Кораћа. Учесник је „Моцарт“ Прве кошаркашке лиге и АБА, чији је био финалиста у сезони 2015/16.

У протеклих неколико сезона, тим је изњедрио неколико одличних младих кошаркаша. Од 2007. па до прошле године, из „Меге“ је седам играча изашло на драфт најјаче америчке кошаркашке лиге.

фото: facebook. com

На фотографија Никола Милисављевић први са десне стране, у

црном сакоу

 

М. ТАНАСКОВИЋ

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!