ВИШЕГРАД СЕ ПРЕДСТАВИО НА САЈМУ У БУДИМПЕШТИ


ВИШЕГРАД – Настављајући сајамске активности за 2016. годину а у склопу свог плана Туристичка организација Вишеград је присуствовала на Међународном сајму туризма “УТАЗАС“ у Будимпешти у Мађарској.
Учешће на овом сајму организовано је у склопу пројекта који је спроводило Министарство иностраних послова БиХ са републиком Кином која је ове године била земља партнер сајма туризма у Будимпешти.
Према ријечима директора ТО Вишеград Оливере Тодоровић Вишеград се у Будимпешти представио на заједничком штанду на коме су се поред Вишеграда представили туристичка агенција „Фортуна“ из Мостара и хотели „Терме“ из Сарајева и „Сунце“ из Неума.budimpesta1
Тодоровићева је истакла да је на сајму у Будимпешти остварено више контаката за многобројним како европским тако и туристичким агенцијама из региона.
„Оно што је посебно интересовало посјетиоце сајма из Мађарске, Словачке, Чешке јесте камповање, тако да се у овој и наредној години надамо већем броју туриста из ових земаља“ рекла је Тодоровићева.
Она је додала да је Вишеград био интересатнтан због тога што у Мађарској такође постоји град истог имена па је посјетиоцима било занимљиво да виде и упознају се са градом на обалама Дрине и Рзава.
Тодоровићева је нагласила и да данас у Берлину почиње још један Међународни сајам туризма „ИТБ Берлин“ на коме ће се Вишеград представити путем штанда ТОРС.
На овогодишњем сајму туризма у Берлину учествовује око 11 000 излагача из 180 земаља свијета.

Милица Кусмук

Прочитајте и...

error: Content is protected !!