БОРОЉУБ ЗЛАТАНОВИЋ ПОБЈЕДНИК МЕМОРИЈАЛНОГ ШАХОВСКОГ ТУРНИРА


ВИШЕГРАД – Побједник 16.меморијалног шаховског турнира `Душко Мишковић Дуле` , који је одржан у Вишеграду  је интернационални мајстор Борољуб Златановић, друго мјесто припало је , такође интернационалном мајстору Николи Радовановићу, обојица из Крагујевца,  а треће Вишеграђанину Владимиру Билићу.

Побједник Борољуб Златановић

` Први пут сам овдје неким шаховским поводом и најважније је да се мемиријални турнири у будућности не прекидају, да трају`, рекао  је Златановић и похвалио организацију турнира и домаћина.

Никола Радовановић је истако на првом мјесту врло добре услове за игру .

` Квалитетан турнир, професионално шаховско надметање и овдје вреди доћи`, рекао је Радовановић.

Трећепласирани ФИДЕ мајстор Владимир Билић истиче квалитет турнира са пет интернационалних мајстора два ФИДЕ мајстора  и један међународни мајсторски кандидат .

Шест првопласираних шахиста 

`Није било лако освојити треће мјесто у оваквој конкуренцији . Раније сам побјеђивао на овом турниру али овај пут сам се морао задовољити трећим мјестом.

Једина жена учесник турнира била је Едита  Касеги из Шаховског клуба `Бајина Башта` из Бајине Баште.

`За мене фантастичан успјех, задовољна сам  јер сам у оваквој конкуренцији освојила 3,5 поена, ` додала је Касеги.

Предсједник шаховског клуба `Дрина` из Вишеграда, који је био организатор турнира Миле Перић каже да је општина покровитељ овог такмичења уз помоћ предузећа `ХЕ на Дрини` а награде су биле 300, 250, 200, 150, 100 и 50 КМ.

Са турнира 

Од 36 учесника награђено је шест првопласираних.

Награде је шахистима уручио Душков син Огњен Мишковић.

Турнир, који се организује укао успомена на рано преминулог вишеградског шахисту  Душка, је јутрос прогласио отвореним замјеник начелника општине Младенко Тасић.

Р. ТАСИЋ

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!