АНДРЕА ИНЂИЋ ПОБЈЕДНИК РЕЦИТАТОРСКОГ МАРАТОНА


ВИШЕГРАД-Побједник 11. Рецитаторског маратона који је синоћ одржан у просторијама Средње школе `Иво Андрић` је учениц Андреа Инђић, друго мјесто, према оцјени жирија,  припало је Николини Калинић а треће Стефани Мишковић.

Побједнице рецитаторског маратона 

Побједницима су додјељене  новчане награде а због уједначеног квалитета рецитатора жири се одлучио да награди и четврто мјесто које дијеле ученице Ивана Пијевчевић и Дејана Рашевић као и петопласиране Марију Илић, Наталију Пухало и Ану Баранац.

Рецитатори 

За повећан фонд награда, које обезбјеђује управа школе ,  побринуо се и свештеник Средоје Андрић.

Организатор рецитаторског маратона професорица Дијана Инђић Милошевић је рекла да сви ученици који су учествовали у овој поетској вечери заслужују чисту петицу.

Публика 

`Мислим да је ово по избору пјесама и начину рецитовања досад најквалитетнији маратон и да ћемо наставити са његовим одржавањем једанпут годишње али ћемо на неки начин обогатити и садржаје овог рецитаторског надметања ученика,` рекла је Милошевићева .

За успомену 

Учиници су сами бирали пјесме па су се синоћ у пријатној атмосфери могле чути пјесме Десанке Максимовић, Добрице Ерића, затим Диса, па Превера и многих других познатих српских и свјетских пјесника.

Р. ТАСИЋ

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!