АКТИВ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ `ХЕ НА ДРИНИ` ЗА ДЕСЕТ ГОДИНА ДАО 1.020 ДОЗА КРВИ


ВИШЕГРАД – Најуспјешнији  актив добровољних давалаца крви је онај који постоји и активно ради у предузећу `ХЕ на Дрини` каже трансфузиолог Сенка Милић из Фоче.

Она је ово изјавила на још једној веома успјешној акцији даривања драгоцјене течности коју је организовао овај актив када је прикупљено 60 доза  крви која ће неком помоћи или му спасити живот.

Чланови актива дају крв

Предсједник  актива Мирослав Марјановић истиче да је око ових хуманитарних акција окупљен 61 члан радник предузећа који редовно годишње бар два пута даје крв.

`Актив ове године обиљежава десет година постојања а у акцији поводом Свјетског дана добровољних давалац крви у госте су нам дошли и  прикључили нам се  хуманитарци из сродних предузећа из Мркоњић Града, Бања Луке, Угљевика, Требиња, Гацка као и пријатељи из Ужица и Краљева, ` истиче Марјановић.

Радник предизећа `ХЕ на Дрини`Мирко Војиновић  је у последњој акцији 79 пут дао течност која живот значи.

`Почео сам као матурант 1981.године, наставио у ЈНА, па у једној а као радник садашње фирме дао сам крв 53 пута`, рекао је Војновић.

Вишеград је други град, послије Требиња, у Републици Српској, који има и Улицу добровољних давалаца крви и обиљежје њима у част.

Улица се налази у насељу Главице на путу према Вељем Лугу.

Улица добровољних давалац крви и обиљежје 

` Након одлуке Скупштине општине поставили смо таблу и подигли обиљежје на коме пише слоган нашег актива `Дарујмо крв, уљепшајмо себи дан а другоме спасимо живот`, каже вишеструки давалац крви Милисав Васић.

Он с поносом истиче да су чланови актива за десет годидна  даровали тачно 1.020 литара драгоцјене течности .

Р. ТАСИЋ  

 

 

 

Прочитајте и...

error: Content is protected !!